verkeersongeval belgie

Slachtoffer van een verkeersongeval?

Wanneer u het slachtoffer bent van een verkeersongeval zal u ongetwijfeld heel wat vragen hebben over uw rechten. Waarschijnlijk wenst u ook praktische informatie omtrent de mogelijkheden tot het vorderen van de door u geleden schade (materieel en moreel), het instellen en de afhandeling van de gerechtelijke procedures.

Zelf een verkeersongeval veroorzaakt?

Als u zelf een verkeersongeval hebt veroorzaakt, dan is de kans groot dat u bij een verkeersongeval voor de politierechter moet verschijnen en dat u een boete moet betalen. Een goede voorbereiding van uw dossier is, een sterke verdediging. Wij zijn vertrouwd met de gebruiken van parket en rechtbank en zorgen ervoor dat uw boete zo laag mogelijk blijft.

Contacteer ons vandaag nog.

Ongeval na verkeersovertreding

Het is van groot belang om altijd uw wagen onder controle hebben zodat u kunt stoppen voor een voorzienbare hindernis. Heeft u een ongeluk veroorzaakt terwijl u dat had kunnen vermijden? Dan bestaat er een kans op een boete na een verkeersovertreding.

Ongeval met dronkenschap

Heeft u een ongeval veroorzaakt en blaast u positief? Dan riskeert u een zware, dubbele boete. U wordt gedagvaard voor de politierechtbank. Contacteer ons nu voor gratis advies of hulp bij uw verdediging.

Ongeval met snelheidsovertreding

Heeft u te snel gereden? Veroorzaakte u een ongeval terwijl u te snel reed en werd dat geconstateerd door de politie? Dan bent u bovenop de boete voor snelheid ook aansprakelijk voor de schade die u veroorzaakte. Dan zijn er drie mogelijkheden:

  • Ongeval met materiële schade
  • Ongeval met lichamelijke schade
  • Dodelijk ongeval